Tot ce trebuie să știi despre ChatGPT pentru conținut și SEO

admin februarie 16, 2023 0 Comments

Cea mai amplă industrie este cea a promovării efective. Credem că este mult mai complicat să alegi o metodă de a te face cunoscut, decât aplicarea metodei în sine. Suntem înconjurați de mii de afaceri care vin cu mii și mii de idei cât mai creative de promovare, însă doar unul singur poate oferi destule informații clienților tăi. Vorbim acum de textele optimizate SEO!

Cu siguranță o reclamă luminoasă atrage atenția clienților și îi face curioși, însă cei care știu deja ce caută vor informații despre cine ar fi mai bun în domeniul respectiv. Vor să știe ce servicii oferă, care sunt prețurile, câți clienți mulțumiți sunt de afacerea respectivă, iar asta fără ca măcar să își treacă de curiozitate privirile peste site-ul afacerii.

Lumea este înconjurată de texte, de propoziții și de fraze. Tot ce avem noi de făcut este să găsim cele mai creative formulări ca să putem atrage atenția chiar și celei mai plictisite persoane. Dar cum putem face rost de texte rapid? Îți prezentăm acum cea mai inovatoare aplicație a acestui secol!

Ce este ChatGPT?

La modul cât se poate de general, ChatGPT este o aplicație care folosește inteligența artificială pentru a genera texte și nu oricum, ci într-un timp cât se poate de scurt. E ca și cum ai purta un dialog cu un chatbot. Tu îi spui care este subiectul de scriere, iar el îți furnizează un text plin de informații pe tematica dată chiar de tine. E fantasic, nu?

Poți scrie emailuri, scripturi, articole de ziar, articole de blog, etc. Practic viața ta literară, ca să spunem cumva, devine una cât se poate de simplă. Ar fi atât de ușoară viața dacă ne-am putea baza doar pe atât, nu-i așa? Din păcate această aplicație nu este destul de avansată încât să poată înlocui cu exactitate orice persoană care produce text personalizat.

Oricât de mult ne-am dori să obținem texte originale pentru paginile noastre sau chiar pentru promovare, ChatGPT se folosește doar de ceea ce poate găsi pe internet. Este ca și cum ai avea un asistent lângă tine mereu. Îi adresezi o întrebare, iar acesta se asigură că te poate informa în timp cât se poate de util. 

Lucruri interesante despre Chat GPT:

 • A durat doar o săptămână pentru ca această aplicație să treacă pragul de un milion de utilizatori.
 • Acum această aplicație are câte 300 de milioane de vizitatori lunar.
 • Nu este o aplicație care poate fi utilizată în fiecare țară din motive de securitate.
 • Îți poate da și răspunsuri greșite.
 • Datele pe care le folosește sunt limitate în jurul anului 2021.
 • Poate fi utilizată gratuit.

Date generale despre aplicație:

 1. În setul de date de antrenament se află 570 GB de text.
 2. Acesta folosește: 8 NBIDIA V100 GPUs.
 3. Poți opta pentru utilizarea sa gratuită sau pentru un plan profesional.
 4. Planul profesional costă 42 de dolari pe lună.

Iată care sunt toate plusurile și minusurile acestei aplicații!

Ne putem da seama ușor de plusurile acestei aplicații, nu-i așa? Vorbim de texte scrise corect din punct de vedere gramatical. Sunt mini compuneri întregi generate pe tematici propuse de utilizator, care oferă informații cât se poate de corecte. Totul apare în doar câteva secunde, deci deja facem și o economie de timp. Ce ne-am putea dori mai mult?

Unde și cum poate fi folosit ChatGPT?

 • Jurnalism
 • Scrierea de articole
 • Școală, liceu, universitate
 • Scrierea de bloguri
 • Scrierea de newsletters
 • Scriere de prezentări de business
 • Scrierea de broșuri

Ei bine, ca orice aplicație care apare, aceasta poate avea atât plusuri, cât și minusuri. Nu este nimic greșit în a vrea să ne îmbunătățim modul de lucru și timpul pe care îl acordăm serviciului nostru, dar de unde putem știi că totuși aceasta este cea mai bună variantă?

După cum am mai spus, da, textele sunt generate rapid, iar acestea sunt pe o tematică cerută de noi, însă contează foarte mult exactitatea cu care cerem asta. Până la urmă, vorbim de o aplicație! Ea nu poate știi exact ce ne dorim noi de la ea. Ea doar îți oferă ceea ce ai cerut. Textul nu este 100% original. El este compus din diverse fragmente care există deja pe internet. Dacă ne gândim că acesta poate înlocui inclusiv serviciile unor experți în servicii SEO, atunci deja ne inducem informații greșite.

Care sunt principalele dezavantaje ale ChatGPT?

 1. Îți poate oferi răspunsuri greșite.
 2. Datele folosite de aplicație sunt limitate la datele din 2021.
 3. Nu poate accesa internetul.
 4. Dacă întrebi aceeași chestie în 2 moduri diferite îți poate da 2 răspunsuri diferite.
 5. Nu îți oferă sursa originală din care este extras răspunsul.

Ce include planul profesional al ChatGPT?

 • Informația și textele generate de aplicație le sunt oferite utilizatorilor mai rapid.
 • Sunt făcute mai des actualizări și are prioritate de acces la noi caracteristici.
 • Chiar și când cererea de folosire a aplicației este foarte mare, aceasta funcționează la fel de bine.

Ce include planul gratuit al ChatGPT?

 • Funcționează perfect, dar doar când cererea de folosire a aplicației este mai mică.
 • Generează texte la o viteză standard.
 • Primește actualizări regulate, dar nu de parcă ar fi o prioritate.

Care sunt contextele în care poate fi folosită această aplicație și cum poate fi utilizată?

Credem că este de la sine înțeles numărul contextelor în care această aplicație poate fi utilizată. Fie că vorbim de școală sau jurnalism, oriunde este nevoie de un text scris putem spune că se poate apela la ChatGPT. Însă este aceasta sigur cea mai bună metodă de a-ți face treaba?

Majoritatea utilizatorilor acestei aplicații au spus că nu ar trebui luat textul întreg ca atare, ci că ar trebui să fie folosit drept sursă de informație. Haideți să ne gândim la un anumit context, cum ar fi optimizarea SEO a unui site sau a unui articol.

 1. Avem nevoie de texte originale, deci nu ne putem baza în totalitate pe această aplicație.
 2. Chiar dacă textul este generat într-un timp foarte scurt, acesta trebuie revizuit pentru a-i oferi unicitatea cerută.
 3. ChatGPT nu poate știi care sunt cuvintele cheie pe care dorești să le folosești și nici nu le poate introduce exact unde ai tu nevoie. Oricum ar fi treaba, întotdeauna este necesară și intervenția unui utilizator.

Majoritatea experților în SEO au spus că cea mai interesantă metodă de utilizare a aplicației este pentru generarea de cuvinte cheie. Cu siguranță, ChatGPT este de mare ajutor și atunci când ne dorim să aflăm informații și despre domeniul despre care scriem!

De ce este mai bine să apelezi la niște experți în optimizarea SEO de articole?

Optimizarea SEO este un domeniu mult mai amplu decât poate fi prezentat de noi. Vorbim de optimizarea unui text sau a unei pagini astfel încât motoarele de căutare să îți afișeze site-ul sau articolul printre primele propuneri ale lui Google. La baza muncii unor persoane care se ocupă de optimizarea SEO stau:

 1. originalitatea textului
 2. folosirea unor cuvinte cheie într-un mod bine cunoscut de experții noștri
 3. atenția extrem de mare oferită întregii munci

Chiar dacă ne aflăm într-un secol în care tehnologia avansează în mod constant, nu va putea fi niciodată înlocuită în totalitate munca depusă de un om. Optimizarea SEO este un domeniu mult prea complex ca să poți să îți lași toate bazele într-un singur tool. Din acest motiv, este recomandată utilizarea acestei aplicații doar ca mijloc de informare și inspirație și nicidecum pentru a lua textul ca atare cum e dat de ChatGPT.

Suntem de acord cu faptul că această aplicație ușurează munca, însă o ușurează pe a celor care știu cum să se folosească de ea pentru a produce conținut cu adevărat de calitate. Agenție SEO București este afacerea care știe cum să se folosească de o astfel de aplicație pentru a crește calitatea muncii!

 

Daca v-a placut articolul dati-ne un review pe DesignRush - If you like our article Review Agentie SEO Bucuresti on DesignRush

 

CYLEX
Trustpilot